MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Mariusz Rumak zaorany na konferencji prasowej. Nie wiedział co odpowiedzieć

Mariusz Rumak zaorany na konferencji prasowej. Nie wiedział co odpowiedzieć

Zawichojska Noc Muzeów. Ogromny sukces muzealnej akcji [NOWE ZDJĘCIA]

NOWE
Zawichojska Noc Muzeów. Ogromny sukces muzealnej akcji [NOWE ZDJĘCIA]

Polecamy

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Pobiegną i zatańczą dla Natalii. Już w sobotę festyn w Lipinkach Łużyckich

Pobiegną i zatańczą dla Natalii. Już w sobotę festyn w Lipinkach Łużyckich

Zielone Świątki  w Niemczech. Na autostradzie A2 i w Słubicach mogą tworzyć się korki

Zielone Świątki w Niemczech. Na autostradzie A2 i w Słubicach mogą tworzyć się korki