MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Motocyklista zderzył się z ciężarówką pod Świebodzinem |ZDJĘCIA

NOWE
Motocyklista zderzył się z ciężarówką pod Świebodzinem |ZDJĘCIA

Powiatowe obchody Dnia Strażaka w Lipsku [ZDJĘCIA]

NOWE
Powiatowe obchody Dnia Strażaka w Lipsku [ZDJĘCIA]

Polecamy

Tragedia w Zielonej Górze. W wypadku zginął motocyklista. Droga jest zablokowana

Tragedia w Zielonej Górze. W wypadku zginął motocyklista. Droga jest zablokowana

Pobiegną i zatańczą dla Natalii. Już w sobotę festyn charytatywny

Pobiegną i zatańczą dla Natalii. Już w sobotę festyn charytatywny

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami