W twoim menu często goszczą ryby? Warto wiedzieć, że najlepszym sposobem na sprawdzenie ich świeżości jest po prostu ocena wydzielanego przez nie zapachu. Nieprzyjemny aromat jest ostrzeżeniem przed szkodliwymi bakteriami. Nie przechowuj ich dłużej niż 48 godzin – do tego bowiem czasu zachowują one odpowiednio intensywny smak i wysoki poziom składników odżywczych. Sięgaj po nie dwa razy w tygodniu, ale unikaj np. mięsa miecznika– może ono zawierać szkodliwą rtęć. Jeśli zdecydujesz się na shushi, koniecznie musi być ono świeże. Pamiętaj także, że kapsułka nie zastąpi prawdziwej ryby.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?